مصوبه اخیر خودرویی با قانون اساسی مغایر است

خبرگزاری میزان- رییس انجمن صنفی کارفرمایی واردگنندگان خودرو با تشریح مغایرت‌ مصوبات خودرویی دولت با قانون اساسی، گفت: برای ابطال مصوبه دولت در خصوص نحوه واردات خودرو، دادخواستی را تنظیم و به مراجع قضایی ارائه کردیم.
 

مصوبه اخیر خودرویی با قانون اساسی مغایر است/ برای ابطال مصوبه شکایت کردیم

به گزارش گروه اقتصاد خبرگزاری میزان، به نقل از روابط عمومی انجمن صنفی واردکنندگان خودرو، میثم رضایی با اشاره به تصمیمات اخیر وزارت صنعت در زمینه ورود خودروهای خارجی به کشور و تغییر برخی سیاست‌ها، اظهار داشت: عدم ثبات در تصمیم‌گیری‌های وزارت صنعت در قبال بازار خودروهای وارداتی باعث می‌شود تعداد زیادی از مشتریان در برابر شرکت‌هایی قرار بگیرند که به دلیل سیاست‌های وزارت صنعت نتوانسته‌اند به تعهداتشان عمل کنند.

وی توضیح داد: ثبت سفارش‌های صورت گرفته و خودروهای وارد شده به کشور که با تصمیمات وزارت صنعت معلق مانده است٬ تعهدات بیشماری را برای شرکت‌ها در قبال مشتریان ایجاد کرده و اگر به زودی تعیین تکلیف نشود٬ انبوهی از پرونده های شکایت در خصوص واردات خودرو در قوه قضاییه ایجاد خواهد شد.

رضایی تصریح کرد: در حال حاضر زمینه برای فعالیت تجار در حوزه واردات خودرو فراهم نیست و آنها توانایی عمل به تعهداتشان را نخواهند داشت.

وی با اشاره به اقدامات اخیر انجمن صنفی واردکنندگان خودرو برای انحصار زدایی از این بازار و همچنین جلوگیری از ایجاد پرونده‌های قضایی در این زمینه، گفت: انجمن صنفی واردکنندگان خودرو در راستای تأمین حقوق واردکنندگان و همچنین مشتریان خودروهای وارداتی که طرف قرارداد شرکت‌ها هستند٬ برای مقابله با انحصار در این بازار از سیاست‌های اخیر وزارت صنعت و تصمیمات سکاندار این وزارتخانه به مراجع قضایی شکایت کرده است.

وی تأکید کرد: اطمینان داریم که قوه قضاییه که همواره در مبارزه با فساد و رانت‌خواری پیشگام بوده است، با تمام اختیار و توان خود با انحصار شکل گرفته از سوی دولت در بازار خودروهای وارداتی مقابله خواهد کرد و تحقق اصل 44 و پیاده سازی قانون اساسی را بار دیگر پیش خواهد برد.

وی در ادامه با اشاره به نقش سازمان گسترش در صنعت خودرو ایران و سناریوی تازه وزیر صنعت برای افزایش این نقش، گفت: از صحبت های وزیر صنعت مشخص است که بعد از خارج کردن شرکت‌های واردکننده خودرو از کورس رقابت٬ خودروسازان بزرگ کشور نیز در همکاری با خودروسازان خارجی نقشی نخواهند داشت و باز هم این دولت است که می‌خواهد با نقض صریح قانون اساسی، عنان کار را در دست گیرد.

رئیس انجمن صنفی واردکنندگان خودرو با بیان اینکه در بند 5 اصل 43 قانون اساسی بر جلوگیری از انحصار تأکید شده است، گفت: طبق مصوبه اخیر معاون اول رئیس جمهور ثبت سفارش خودرو منوط به داشتن نمایندگی مجاز شده است که نتیجه آن، سودجویی شرکت های مورد اقبال وزارت صنعت است و در نتیجه بازار بزرگ خودرو، محل یکه تازی عده‌ای خاص خواهد شد.

وی اظهار داشت: علاوه بر این، یکی از عواقب الزام واردات خودرو با پیش شرط داشتن نمایندگی مجاز و خدمات پس از فروش، سیاست‌گذاری قیمتی و اقتصادی خواهد بود که کشورهای صادرکننده و طرف قرارداد را بر بازار داخلی خودرو ایران مسلط خواهد کرد که این مسئله هم با بند 8 اصل 43 قانون اساسی در مورد سلطه بیگانگان بر اقتصاد داخلی مغایرت دارد.

رضایی تصریح کرد: اتفاقات اخیر در صنعت خودرو ایران از یک طرف باعث بی میلی بازرگانان و صنعتگران به حضور در عرصه اقتصاد ملی خواهد شد و از سوی دیگر زمینه را برای ویژه خواری برخی افراد که مورد اقبال وزارت صنعت هستند، فراهم می‌کند.

وی تأکید کرد: ضروری است که دولت ضمن اصلاح این سیاست‌ها، در راستای بازگشت آرامش به بازار خودروهای وارداتی گام بردارد و بازاری را که از یک سو در معرض کلاهبرداری و سودجویی عده‌ای خاص قرار دارد و از سوی دیگر زیان مالی مصرف کنندگان را به همراه دارد را از گزند خطرات احتمالی حفظ کند.



موضوعات مرتبط: اقتصادی

برچسب‌ها: اخبار مسکنخبر مسکناخبار اقتصادياخبار املاکاخبار جديد مسکن تهران اخبار مسکن تهرانقيمت ارزقيمت طلاقيمت سکهاملاک انديشهآپارتمانخبر جديد اقتصادي
[ سه شنبه 12 بهمن 1395 ] [ 14:16 ] [ مصطفی ]
[ ]

نشست کمیته دستمزد کارگران باز هم برگزار نشد

در حالی که نشست‌‌های کمیته تعیین دستمزد کارگران باید هر ۱۵ روز یک بار برگزار شد اما این هفته‌ نیز وزارت کار اقدام به دعوت از تشکل‌ها برای برگزاری این نشست نکرد.

به گزارش مشرق، نشست کمیته تعیین دستمزد سال 96 کارگران این هفته هم برگزار نشد. 

بر اساس اطلاع خبرنگار فارس این هفته نیز از سوی وزارت تعاون، کار و امور اجتماعی برای تشکل‌های کارگری دعوتنامه‌ای ارسال نشده است.

پیش از این یکی از نمایندگان تشکل‌های کارگری با اشاره به اینکه میلی برای تشکیل کمیته‌های تخصصی دستمزد از سوی مسئولان وزارت کار وجود ندارد، گفته بود: در حالی به روزهای پایانی سال نزدیک می‌شویم که کمیته تعیین دستمزد قرار بود هر 15 روز یکبار تشکیل شود، اما به بهانه‌های مختلف تاکنون تأخیر داشته است.



موضوعات مرتبط: اقتصادی

برچسب‌ها: اخبار مسکنخبر مسکناخبار اقتصادياخبار املاکاخبار جديد مسکن تهران اخبار مسکن تهرانقيمت ارزقيمت طلاقيمت سکهاملاک انديشهآپارتمانخبر جديد اقتصادي
[ سه شنبه 12 بهمن 1395 ] [ 14:16 ] [ مصطفی ]
[ ]

منابع قرض الحسنه بانک ها حتی کفاف تسهیلات ازدواج را نیز نمی دهد

گزارش اجمالی از دومین میزگرد اقتصادی «قدس آنلاین» با موضوع «چالش های نظام بانکی و انحراف منابع از تولید به واسطه گری در راستای رفع محرومیت»

منابع قرض الحسنه بانک ها حتی کفاف تسهیلات ازدواج را نیز نمی دهد/ دولت نگاه بودجه ای به منابع بانک ها نداشته باشد/ بین افزایش نقدینگی و تورم الزاما رابطه خطی برقرار نیست

میزگرد اقتصادی

قدس آنلاین در دومین نشست از "سلسه میزگردهای اقتصادی" خود به موضوع: « بانک، چالش های نظام بانکی در ایران و انحراف منابع بانکی از تولید به واسطه گری» پرداخته است.

از گذشته تا به امروز، نقش منابع بانکی در تامین نقدینگی پروژه های اقتصادی موجود در کشور و دلایلی که باعث عدم هدایت این منابع به سمت تولید و ایجاد اشتغال می شود یکی از سوالات همیشگی و نقدهای پر تکرار  به سیستم بانکی کشور است. به نحوی که نمی توان این حقیقت را که بخش مهمی از تسهیلات ارائه شده به بنگاه های اقتصادی هرگز به سر منزل مقصود نرسیده و در ابتدا یا میانه راه، ره به ناکجا آباد برده است کتمان کرد. منابعی که حضورشان در اقتصاد ایران نه تنها باعث ایجاد تحول مثبتی در اقتصاد نشده است بلکه شرایط را بغرنج تر و فضا را نابه سامان تر کرده است.  

از این رو پایگاه خبری- تحلیلی قدس آنلاین در دومین نشست از "سلسه میزگردهای اقتصادی" خود به موضوع: «بانک، چالش های نظام بانکی در ایران و انحراف منابع بانکی از تولید به واسطه گری» پرداخته است.

در این میزگرد دکتر عبدالحمید انصاری، مشاور رئیس کل دیوان محاسبات و مدیرعامل پیشین بانک ملی و دکتر محمدرضا رنجبر فلاح، از کارشناسان پولی- بانکی کشور که مدیر عاملی بانک تجارت را نیز در کارنامه دارد میهمان قدس آنلاین بوده و به سوالات ما در این زمینه پاسخ داده اند.

در این میزگرد موضوعاتی چون : نرخ سود بانکی، دلایل زیان دهی سهام داران بانک ها در بورس، چالش های نظام بانکی، عدم تاثیر گذاری نظام بانکداری در رفع محرومیت و... مورد بررسی قرار گرفته است. شایان ذکر است مشروح این میزگرد خواندنی که بیش از  ۲.۵ ساعت به طول انجامید  در روزهای آینده بر روی خروجی پایگاه خبری «قدس آنلاین»   قرار می گیرد. در این متن کوتاه تنها به برخی از نکات اشاره از سوی میهمانان اشاره می شود:

عبدالحمید انصاری، مشاور رئیس کل دیوان محاسبات و مدیرعامل پیشین بانک ملی:

گرایش بانک ها برای تسهیلات دهی به برخی از حوزه ها به دلیل مشکلات ساختاری اقتصاد و عدم توازن سودهای حوزه های مختلف متفاوت است.

شفافیت صورت های مالی بانک ها از سوی بانک مرکزی دلیل اصلی زیان سهامداران بانک ها در بورس است.

بانک ها اگر فکری برای دارایی های سمی خود نکرده و اگر منطق تسهیلات دهی و شفاف سازی و نسبت های مالی قابل قبول را ارئه نکنند. هر آن در معرض این مشکلات قرار خواهند گرفت.

امروز اگر تکالیف دولت برای بانک ها صرفا در پرداخت تسهیلات ۱۰ میلیون تومانی ازدواج برای هر زوج اجرایی شود، به نظر می رسد منابع قرض الحسنه بانک ها حتی کفاف تسهیلات قرض الحسنه ازدواج را نیز نداده و با محدودیت جدی روبه رو شود.

به رغم انتقادات موجود به سیستم بانکی باید اذعان داشت در بسیاری از چالش های بانکی، دولت مقصر اصلی است نه سیستم بانکی.

دولت در مقاطعی قصد دارد کسری بودجه خود را با استفاده از منابع بانکی و تسهیلاتی که از بانک مرکزی از بانک ها برای اجرای پروژه ها دریافت می کند تامین کند و نگاه بودجه ای به منابع بانک ها دارد. در حالیکه منابع بانک ها از منابع بودجه ای متفاوت است.

نگاه بودجه ای دولت به منابع بانکی اشتباه است. این موضوع در نهایت منجر به افزایش بدهی های دولت به سیستم بانکی کشور است.

 محمدرضا رنجبر فلاح، کارشناسان پولی- بانکی و مدیرعامل پیشین بانک تجارت: 

وقتی دولتی قصد دارد برای تزریق منابع به برخی از صنایع یا بنگاه های خاص تسهیلاتی را در نظر بگیرد باید مابه التفاوت این تسهیلات ارزان را با هزینه واقعی آن پرداخت کند. که این موضوع با گذشت زمان باعث شد تسهیلات تکلیفی دولت به بانک ها به حداقل ممکن برسد.  

خصوصی سازی بانک ها در طول دو دهه گذشته باعث کاهش سهم تسهیلات تکلیفی دولت به سیستم بانکی کشور شده است.  

در بانکداری روز دنیا نظارت بر نرخ بازده داخلی پروژه ها اهمیت زیادی دارد که یکی از دلایل این موضوع این است که بانک به معنای واقعی، خودش را شریک مشتری می داند و  برای همین بر تمام پرداخت های خود در مسیر سرمایه گذاری ها نظارت دارد.

در شراکت واقعی اگر توجیه اقتصادی طرح از سوی بانک اثبات نشود بانک هرگز به مشارکت ورود نمی کند.

طبق قانون اگر حتی بانک سود بالایی از سپرده های بانکی نصیب بانک شود، بانک برای پرداخت سود به سهامداران دارای محدودیت هایی است چرا که  سودی که بانک مجاز است به سهامداران خود بدهد دارای سهم مشخصی از سود مشاع و غیر مشاع است.

بین افزایش نقدینگی و ایجاد تورم لزوما یک رابطه خطی برقرار نیست که ما فکر کنیم اگر حجم نقدینگی ۱۰ درصد افزایش یابد پس حتما تورم نیز ده درصد افزایش خواهد یافت.

در مقابل عرضه نقدینگی یک تقاضای نقدینگی نیز وجود دارد که به تعبیری اصطلاحا نقدینه خواهی نام دارد. اگر هم زمان با اینکه حجم نقدینگی افزایش یابد نقدینه خواهی نیز رشد کند دلیلی برای ایجاد تورم وجود ندارد.



موضوعات مرتبط: اقتصادی

برچسب‌ها: اخبار مسکنخبر مسکناخبار اقتصادياخبار املاکاخبار جديد مسکن تهران اخبار مسکن تهرانقيمت ارزقيمت طلاقيمت سکهاملاک انديشهآپارتمانخبر جديد اقتصادي
[ سه شنبه 12 بهمن 1395 ] [ 14:15 ] [ مصطفی ]
[ ]

۱۲۲ شرکت در سال ۹۴ زیان‌ده شدند

۱۲۲ شرکت در سال ۹۴ زیان‌ده شدند

 
تفریغ بودجه

دیوان محاسبات در گزارش تفریغ بودجه ۹۴ اعلام کرد: علیرغم اینکه دولت در بودجه ۹۴ تعداد ۱۰ شرکت دولتی را به عنوان زیانده درج کرده ولی در عمل تعداد ۱۲۴ شرکت در سال ۱۳۹۴ علاوه بر شرکتهای فـوق الـذکر زیـانده شـده انـد.

به گزارش خبرنگار اقتصادی خبرگزاری تسنیم، در گزارش تفریغ بودجه 94 آمده است: در پیوست شماره (3 ) قانون بودجه سال 1394 کل کشور، تعداد 10 شرکت دولتی تحت عنوان شرکتهای زیان ده درج شده است. پیش بینی زیان شرکتهای یاد شـده از محـل منـابع عمـومی دولت بالغ بر یک هزار و دویست و شصت و یک میلیـارد تومـان بـوده کـه نهایتاً 98 درصد آن بابت کمک زیان به شرکتهای موردنظر پرداخت شده است.

در این گزارش تصریح شد: در عمل تعداد 124 شرکت در سال 1394 علاوه بر شرکتهای فـوق الـذکر زیـانده شـده انـد. لیکن از محل منابع عمـومی دولـت صـرفاً بـه شـرکت هـای «آب منطقـه ای» و «آب و فاضـلاب روستایی» استانها مبلغ یکصد و شصت میلیارد تومان پرداخت شده است.



موضوعات مرتبط: اقتصادی

برچسب‌ها: اخبار مسکنخبر مسکناخبار اقتصادياخبار املاکاخبار جديد مسکن تهران اخبار مسکن تهرانقيمت ارزقيمت طلاقيمت سکهاملاک انديشهآپارتمانخبر جديد اقتصادي
[ سه شنبه 12 بهمن 1395 ] [ 14:14 ] [ مصطفی ]
[ ]

ممنوعیت عرضه جوجه‌کباب در مرغ فروشی‌ها

ممنوعیت عرضه جوجه‌کباب در مرغ فروشی‌ها

رئیس اتحادیه فروشندگان مرغ و ماهی تهران گفت: فقط دو درصد از واحدهای مرغ فروشی متخلف هستند و ممکن است دست به عرضه مرغ رنگ شده بزنند.

به گزارش افکارنیوز،  طی چند روز اخیر خبرهایی در خصوص عرضه مرغ رنگ شده در بازار عرضه مواد پروتئینی مطرح شد. در این خبر به نقل از مدیرکل آزمایشگاه مرجع سازمان غذا و دارو آمده بود که گزارش هایی به این سازمان رسیده مبنی بر اینکه در بازار برخی افراد مرغ های رنگ شده عرضه می کنند. بهرام دارابی ضمن تاکید بر برخورد با متخلفان عنوان کرده بود که این مرغ های رنگی حتی به جای گوشت هم در بازار عرضه شده است.

عرضه مواد رنگی در صنعت غذایی موضوعی پذیرفته شده است و مرغ هایی که برای مصرف جوجه کباب تهیه می شوند با رنگی که از زعفران تهیه شده است، آغشته می شوند. اما آنچه که باعث نگرانی در بازار عرضه مرغ ها شده است عرضه مرغ های رنگی هستند که با مواد صنعتی خطرناک آغشته شده و روانه بازار می شود. برخی گزارش های علمی می گوید مصرف چنین مواد غذایی رنگ شده ای به طور حتم باعث ایجاد عوارض مختلفی فردی و بین نسلی می شود. به همین دلیل سازمان غذا و دارو عرضه مواد رنگ شده را به شدت تحت نظارت قرار می دهد. اما به نظرمی رسد هنوز فرصت طلبان از هر فرصتی استفاده می کنند و با استفاده از مواد رنگی صنعتی، هر روز خوراکی جدید به سفره مردم می فرستند و با سلامت انسانها به طور جدی بازی می کنند.

به همین دلیل با رئیس اتحادیه فروشندگان مرغ و ماهی هم صحبت کرده ایم تا موضوع عرضه مرغ رنگ شده در بازار را مورد بررسی قرار دهیم.

مهدی یوسف خانی در پاسخ به سوالی مبنی بر اینکه آیا عرضه مرغ رنگ شده غیر مجاز در بازار مورد تایید است، گفت: استفاده از مرغ رنگ شده در رستوران ها بیشتر کاربرد دارد. در چند سال گذشته که عرضه این مرغ رنگ شده منعی نداشت بسیاری از واحدهای صنفی بخشی از مرغ های خود را برای عرضه به شکلی رنگ شده با رنگ زعفرانی عرضه می کردند. اما با محدودیت عرضه مرغ رنگ شده در حال حاضر عرضه بسیار کم شده است.

وی افزود: نظارت بر فعالیت های صنفی عرضه مرغ به طور عمده توسط سازمان دامپزشکی و بازرسی اتحادیه و تعزیرات انجام می شود. در خصوص عرضه مرغ رنگ شده متولی اصلی سازمان دامپزشکی است. که به دلیل نااطمینانی بر عرضه مرغ رنگ شده این سازمان موظف شده است هر واحد عرضه صنفی که مرغ رنگ شده را به فروش می رساند را شناسایی کرده و مرغ های رنگ شده را در محل معدوم کند.

یوسف خانی عرضه مرغ رنگ شده به جای گوشت قرمز را کمتر محتمل دانست و خاطرنشان کرد: رنگ هایی که به طور غیر مجاز برای مواد غذایی کاربرد دارد اغلب از کشورهای عربی وارد می شود. در خصوص مرغ هم تمایل بر این است که به جای رنگ تهیه شده از زغفران از رنگ زرد استفاده شود تا برای مصرف پخت جوجه کباب به کار رود.

رئیس اتحادیه عرضه مرغ و ماهی تهران تاکید کرد: مصرف کنندگان در صورت عرضه مرغ رنگ شده در فروشگاه های عرضه مرغ می توانند با اتحادیه تماس بگیرند و به غیر از اتحادیه سازمان دامپزشکی هم می تواند به عنوان متولی این موضوع به تخلفات واحدهای صنفی رسیدگی کند. گزارش های اتحادیه نشان می دهد در حال حاضر حدود 2 درصد واحدهای صنفی تحت پوشش این اتحادیه در عرضه مرغ رنگ شده تخلف می کنند.

وی در پایان تایید کرد: عرضه مرغ به صورت جوجه کبابی ممنوع است. در این خصوص سازمان دامپزشکی تفاوتی میان مرغ رنگ شده با زعفران و رنگ صنعتی قایل نیست. شهروندان می توانند در صورت مشاهده چنین موردی به اتحادیه اصناف اطلاع رسانی کنند.



موضوعات مرتبط: اقتصادی

برچسب‌ها: اخبار مسکنخبر مسکناخبار اقتصادياخبار املاکاخبار جديد مسکن تهران اخبار مسکن تهرانقيمت ارزقيمت طلاقيمت سکهاملاک انديشهآپارتمانخبر جديد اقتصادي
[ سه شنبه 12 بهمن 1395 ] [ 14:14 ] [ مصطفی ]
[ ]

امکان خرید ارز حاصل از صادرات به کشور عراق فراهم شد

امکان خرید ارز حاصل از صادرات به کشور عراق فراهم شد

تهران- ایرنا- عضو هیات مدیره بانک ملی ایران اعلام کرد: امکان خرید ارز دینار عراق حاصل از صادرات به این کشور در شعب بانک ملی ایران در کشور عراق امکانپذیر شده است.

 

به گزارش سه شنبه ایرنا از روابط عمومی بانک ملی ایران، غلامرضا پناهی گفت: این اقدام در راستای اجرای سیاست‌های بانک مرکزی مبنی بر حمایت از صادرات غیرنفتی انجام شده است.
وی افزود: صادرکنندگان می‌توانند با تحویل ارز حاصل از صادرات به حساب اداره کل خارجه بانک ملی ایران نزد شعب بغداد و بصره، معادل ریالی آن را به نرخ روز بازار در ایران دریافت کنند.
پناهی گفت: صادرکنندگان می توانند برای کسب اطلاعات بیشتر با شماره تلفن 7-23583333 دایره معاملات ارز اداره کل خارجه بانک ملی ایران تماس بگیرند.
به گزارش ایرنا، بانک مرکزی مردادماه امسال مجوز ورود بانک ها به بازار آزاد ارز را صادر کرد که بر مبنای آن بانک ها می توانند به نرخ بازار آزاد، از سرمایه گذاران خارجی، دفاتر و سفارتخانه های خارجی مقیم تهران و همچنین صادرکنندگان، ارز را به نرخ آزاد خریداری کنند.
اقتصام**2025** 203** تنظیم کننده: لیلا جودی ** انتشاردهنده: لطیف نکوئی



موضوعات مرتبط: اقتصادی

برچسب‌ها: اخبار مسکنخبر مسکناخبار اقتصادياخبار املاکاخبار جديد مسکن تهران اخبار مسکن تهرانقيمت ارزقيمت طلاقيمت سکهاملاک انديشهآپارتمانخبر جديد اقتصادي
[ سه شنبه 12 بهمن 1395 ] [ 14:13 ] [ مصطفی ]
[ ]

تخطی دولت در اجرای ۶۷ درصد احکام بودجه ۹۴(1395/11/12)

تخطی دولت در اجرای ۶۷ درصد احکام بودجه ۹۴

 
بودجه 94

گزارش تفریغ بودجه ۹۴ حاکی است، دولت از ۱۷۴ تبصره، بند و جزء در بودجه پارسال حدود ۳۳ درصد از احکـام قـانونی را رعایـت کرده است.

به گزارش خبرنگار اقتصادی خبرگزاری تسنیم، ماده واحده قانون بودجه سال 1394 کل کشور دارای 174 تبصره، بند و جزء است.

گزارش تفریغ بودجه 94 حاکی است، در محدوده رسیدگی ها؛ طبق جدول شماره (10 ) مشخص است که حدود 33 درصد از احکـام قـانونی رعایـت شـده است. احکام قانونی در 55 درصد موارد به طور کامل و یا بخشی از آن رعایت نگردیده و اهـداف مـدنظر قانونگذار در حدود 14 درصد به طور کامل و یا بخشی از آن محقق نشده اسـت و نیـز 5 درصد احکـام فاقـد عملکرد می باشد.



موضوعات مرتبط: اقتصادی

برچسب‌ها: اخبار مسکنخبر مسکناخبار اقتصادياخبار املاکاخبار جديد مسکن تهران اخبار مسکن تهرانقيمت ارزقيمت طلاقيمت سکهاملاک انديشهآپارتمانخبر جديد اقتصادي
[ سه شنبه 12 بهمن 1395 ] [ 14:12 ] [ مصطفی ]
[ ]

گرانی ‌دورقمی تا ۶۲ درصد در ۳۰ کالای اساسی +جدول (1395/11/12)

در حالی گزارش های رسمی بانک مرکزی و مرکز آمار از تورم تک رقمی حکایت دارد که وزارت صنعت گزارش جدیدی از تغییر قیمت ۵۷ کالای اساسی مردم را منتشر کرد تا تورم دورقمی بیش از ۳۰ کالا حقیقت تورم را نشان دهد.
به گزارش مشرق، وزارت صنعت، معدن و تجارت گزارش جدیدی از میزان تغییر قیمت کالاهای اساسی در یک ساله منتهی به آذر 95 منتشر کرد که نشان می دهد، اکثر کالاها طی یک سال گذشته دچار تورم دو رقمی شدند. از بین 57 کالایی که وزارت صنعت گزارش داده، 30 کالای اساسی طی یک سال اخیر تورم 2 رقمی داشتند. در این بین تنها 9 کالا هستند که با کاهش قیمت مواجه شدند.

بر اساس این گزارش، طی  یکسال اخیر بیشترین افزایش قیمت را جوجه یکروزه با رشد 62.3 درصدی داشته و پس از آن خرما با رشد 36.3 درصد، برنج طارم با رشد 34.2 درصد، نخود 34.3 درصد، گوشت مرغ تازه 26.4 درصد، لپه 25 درصد و موز 23 درصد قرار دارند.

در بخش کالاهای صنعتی هم میلگرد ساده با رشد 20 درصدی و سیمان خاکستری تیپ 2 فله با افزایش 13.9 درصدی قیمت در بازار مواجه بود.

جزئیات تغییرات قیمت انواع کالاهای اساسی در یک سال منتهی به آذر 95 به شرح زیر است:

 

گرانی ‌دورقمی تا ۶۲ درصد در ۳۰ کالای اساسی +جدولگرانی ‌دورقمی تا ۶۲ درصد در ۳۰ کالای اساسی +جدول

 

منبع: تسنیم


موضوعات مرتبط: اقتصادی

برچسب‌ها: اخبار مسکنخبر مسکناخبار اقتصادياخبار املاکاخبار جديد مسکن تهران اخبار مسکن تهرانقيمت ارزقيمت طلاقيمت سکهاملاک انديشهآپارتمانخبر جديد اقتصادي
[ سه شنبه 12 بهمن 1395 ] [ 14:11 ] [ مصطفی ]
[ ]

ورود تدریجی ۲ ایرباس نو تا ۴ هفته آینده(1395/11/12)

وزیر راه و شهرسازی خبر داد

ورود تدریجی ۲ ایرباس نو تا ۴ هفته آینده

 
عباس آخوندی

وزیر راه و شهرسازی از ورود ۲ فروند ایرباس نو به کشور طی ۴ هفته آینده خبر داد.

به گزارش خبرنگار اقتصادی خبرگزاری تسنیم، عباس آخوندی در جمع خبرنگاران با اشاره به امضای قرارداد  خرید هواپیما،‌ اظهار کرد: در این راستا چندی پیش یکی از این هواپیماها وارد کشور شد و تا 4 هفته آینده نیز دو فروند ایرباس نو دیگر به تدریج وارد ناوگان هوایی خواهد شد.

وی با بیان این‌که روند نوسازی ناوگان هوایی کشور ادامه دارد، تصریح کرد:‌در حوزه دریایی نیز به تازگی تجهیزات مدرن بندری با فناوری روز دنیا وارد بندر چابهار شده است.



موضوعات مرتبط: اقتصادی

برچسب‌ها: اخبار مسکنخبر مسکناخبار اقتصادياخبار املاکاخبار جديد مسکن تهران اخبار مسکن تهرانقيمت ارزقيمت طلاقيمت سکهاملاک انديشهآپارتمانخبر جديد اقتصاديآپارتمان حومه تهرانآپارتمان اقساطيمدیران خودروسايپامديران خودرواخبار اقتصادي
[ سه شنبه 12 بهمن 1395 ] [ 14:9 ] [ مصطفی ]
[ ]

تخلف بودجه‌ای سازمان مدیریت در سال ۹۴

تخلف بودجه‌ای سازمان مدیریت در سال ۹۴

 
سازمان مدیریت

دیوان محاسبات کشور از تخلف بودجه‌ای سازمان مدیریت و برنامه ریزی کشور در قانون بودجه ۹۴ خبر داد.

به گزارش خبرنگار اقتصادی خبرگزاری تسنیم، در گزارش تفریغ بودجه 94 که از سوی دیوان محاسبات کشور منتشر شده، آمده است: سازمان مدیریت و برنامه ریزی کشور در ابتدای سال 1394 ،بدون در نظر گـرفتن محـدودیت عدم توزیع مبلغ شانزده هزار و دویست و چهـل و پـنج میلیـارد تومـان از اعتبارات مصوب بودجه عمومی دولت، اقدام به توزیع اعتبارات نموده و در تـاریخ 29/12/1394 بـه دلیل عدم تحقق منابع عمومی دولت، سازمان مذکور مبلغ نه هزار و یکصد و شصـت و نـه میلیـارد تومان از اعتبـارات 406 ردیـفِ بودجـه ای مربـوط بـه اعتبـارات هزینـه ای دستگاه های اجرایی، 129 ردیف متفرقه هزینه ای، 6 ردیف متفرقه تملـک دارایـی هـای سـرمایه ای و 11 ردیف تملک دارایی های مالی کسر نمـوده کـه از مصـادیق عـدم رعایـت حکـم قـانونگـذار می باشد.



موضوعات مرتبط: اقتصادی

برچسب‌ها: اخبار مسکنخبر مسکناخبار اقتصادياخبار املاکاخبار جديد مسکن تهران اخبار مسکن تهرانقيمت ارزقيمت طلاقيمت سکهاملاک انديشهآپارتمانخبر جديد اقتصادي
[ سه شنبه 12 بهمن 1395 ] [ 12:27 ] [ مصطفی ]
[ ]

چاله بیکاری عمیق‌تر شد/ بیکاران چشم‌ انتظار تدابیر دولت

خبرگزاری میزان- با وجود وعده‌های دولت مبنی بر مهار معظل بیکاری به عنوان یکی از دغدغه‌های جوانان هنوز برنامه جامعی برای مهار این موضوع در کشور فراهم نشده و بیکاری به نقطه ثبات و در برخی مناطق تا نیمه سال جاری افزایش نیز داشته است.
 

 به گزارش خبرنگار گروه اقتصاد خبرگزاری میزان، رسیدن نرخ بیکاری در ایران به 12.2 درصد در بهار سال جاری البته خبری خوشی نیست؛ افزایش نرخ بیکاری و افزوده شدن بر تعداد افراد جویای کار باعث شده تا مسئولین به صراحت از اشتغال به عنوان دغدغه و اولویت اول دولت و کشور یاد کند. 

در حالی که دولت یکی از مهمترین دستاوردهای اقتصادی خود را کاهش نرخ تورم از 45 درصد به 8.8 درصد عنوان می‌کند، اما نوسانات نرخ رشد اقتصادی کشور باعث شده تا نرخ بیکاری از 10.4 درصد به روایت مرکز آمار ایران در تابستان 92 به 12.2 درصد در بهار سال 1395 افزایش یابد. 

این در حالی است که اقتصاد ایران در دو سال پیاپی 91 و 92 نرخ رشد اقتصادی منفی را تجربه کرد و تنها در سال 93 نرخ رشد اقتصادی به 3 درصد رسید، هرچند بانک مرکزی از اعلام نرخ رشد اقتصادی در سال گذشته خودداری کرد، اما برآوردها نشان می‌دهد به واسطه افت شدید درآمدهای نفتی و به تحلیل رفتن منابع دولت، نرخ رشد اقتصادی ایران در سالی که گذشت به نزدیک صفر درصد رسیده است و حالا مقامات دولتی و بانک مرکزی از تحقق نرخ رشد اقتصادی به بالای 5 درصد خبر می‌دهند.
 
نرخ رشد 5 درصدی به عنوان نقطه قوت دولت در اقتصاد البته با چالش آغشته بودن به درآمدهای نفتی ناشی از افزایش تولید و صادرات نفت مواجه است و نمودی از آثار ملموس رشد اقتصادی 5 درصدی در بخش‌های تولیدی و صنعتی کشور و همچنین بازار کار ایران دیده نمی‌شود.
 
این در حالی است که هنوز نسخه روشنی برای کم کردن نرخ بیکاری و ایجاد اشتغال پایدار پس از سه سال ارائه نداده و بیم آن می‌رود تعداد واقعی بیکاران از مرز 7 میلیون نفر با احتساب نرخ بیکاری واقعی و اشتغال ناقص فراتر رود.
 
با این وجود کاظم جلالی، نماینده مجلس شواری اسلامی در ماه‌های گذشته با اشاره به نرخ بیکاری در کشور گفت: نرخ بیکاری سال 94 از سوی دولت 11 درصد عنوان شده که اگر این میزان را بپذیریم نشان می‌دهد وضعیت اشتغال گروه‌های سنی، جنسی و تحصیلی مختلف در حوزه بیکاری خوب نیست، همچنین در سال 94، 2 میلیون و 700 هزار بیکار داریم که با احتساب شاغلان ناقص این میزان به 4 میلیون و 800 هزار نفر و با احتساب جمعیت فعال دلسرد از اشتغال این میزان به 7 میلیون نفر می‌رسد که رقم فوق تا سال 1400 به 11 میلیون بیکار خواهد رسید که باید توجه داشت تبعات بیکاری صرفا اقتصادی نبوده و بحران‌های زیادی مثل طلاق و اعتیاد را به دنبال دارد.
 
با این وجود تازه‌ترین گزارش مرکز آمار ایران نشان می‌دهد که 14 استان ایران در بهار امسال نرخ بیکاری بالاتر از نرخ بیکاری در کل کشور را تجربه کرده‌اند. بر این اساس نرخ بیکاری در استان‌های کرمانشاه (19.2 درصد) چهارمحال و بختیاری (17.8 درصد)، کهگیلویه و بویر احمد (16.4 درصد)، اصفهان (15.7 درصد) و اردبیل (14.8 درصد، خراسان رضوی (14.8 درصد)، لرستان (14.3 درصد)، قم (14.1 درصد)، گلستان (13.8 درصد)، یزد (13.6 درصد)، تهران (13.5درصد)، کرمان (12.9 درصد) و فارس (12.3 درصد) گزارش شده است. 

نکته مهم اینکه تنها 2 استان البرز و فارس در بهار امسال نسبت به بهار سال گذشته با کاهش نرخ بیکاری مواجه شده‌اند و نرخ بیکاری در کرمان 7 درصد، تهران 6.1 درصد، یزد 5.7 درصد، کرمانشاه 5.5 درصد، اردبیل 4.3 درصد، قم 4.2 درصد،کهگیلویه و بویر احمد 4 درصد، لرستان 3.6 درصد و اصفهان 2.1 درصد افزایش یافته است.

گزارش مرکز آمار ایران همچنین نشان می‌دهد که هرچند نرخ بیکاری در استان کردستان 2.2 درصد بیشتر شده اما نرخ بیکاری 12 درصدی این استان همچنان از میانگین نرخ بیکاری کل کشور پایین‌تر است و تنها استانی که نرخ بیکاری آن تغییری در بهار امسال نسبت به بهار پارسال نداشته، استان قزوین با نرخ بیکاری 11.9 درصدی است.
 
براساس گزارش میزان، با وجود افزایش و ثبات نرخ بیکاری در کشور باید منتظر ماندو دید آیا وعده دولت برای مهار بیکاری در کشور تا پایان سال جاری عملی خواهد شد و یا باید منتظر افزایش این نرخ در شهرهیا مختلف باشیم.



موضوعات مرتبط: اقتصادی

برچسب‌ها: اخبار مسکنخبر مسکناخبار اقتصادياخبار املاکاخبار جديد مسکن تهران اخبار مسکن تهرانقيمت ارزقيمت طلاقيمت سکهاملاک انديشهآپارتمانخبر جديد اقتصادي
[ سه شنبه 12 بهمن 1395 ] [ 12:26 ] [ مصطفی ]
[ ]

طلب ۴۰ هزار میلیارد تومانی بانک ها از دولت/ حذف یارانه ثروتمندان یک شبه نمی‌شود

معاون وزیر اقتصاد خبر داد

طلب ۴۰ هزار میلیارد تومانی بانک ها از دولت/ حذف یارانه ثروتمندان یک شبه نمی‌شود

 
میرشجاعیان

معاون وزیر اقتصاد با بیان این که بدهی دولت کمتر از عددی است که وزیر اقتصاد مطرح کرده گفت: چون اطلاعات مربوط به بدهی در حال تکمیل شدن است رقم بدهی به صورت رنج ۶۰۰، ۷۰۰ هزار میلیارد تومانی اعلام شد.

به گزارش خبرنگار اقتصادی باشگاه خبرنگاران تسنیم «پویا»، سیدحسین میرشجاعیان در نشست خبری که صبح امروز در معاونت اقتصادی وزارت اقتصاد برگزار شد گفت: دلیل عدم اعلام دقیق بدهی دولت مشکلات مربوط به جمع‌آوری بدهی دولت به شرکتهای دولتی است و اطلاعاتی درباره اینکه بدهی‌های گذشته را کدام دولت ایجاد کرده وجود ندارد. در واقع تا امروز هیچ سری زمانی درباره اطلاعات گذشته بدهی وجود نداشته ولی اطلاعات در این حوزه در حال تکمیل شدن است.

وی افزود: حرکت وزارت اقتصاد در این مسیر به سمت شفافیت خواهد رفت و برهمین اساس در لایحه مدیریت بدهی، دولت مکلف خواهد شد بدهی‌های خود را به صورت سالیانه منتشر کند.

معاون وزیر اقتصاد خاطرنشان کرد: چیزی که تا این لحظه ثبت شده کمتر از عددی است که وزیر اقتصاد مطرح کرده اما چون اطلاعات مربوط به بدهی در حال تکمیل شدن است رقم بدهی به صورت رنج 600، 700 هزار میلیارد تومانی اعلام شد.

میرشجاعیان ادامه داد: نکته حائز اهمیت در این خصوص این است که داده‌ها بایستی حسابرسی شوند تا به رقم اصلی بدهی برسیم. به عنوان مثال بدهی دولت به نظام بانکی از سوی آقای سیف 100 هزار میلیارد تومان اعلام شده این در حالی است که بدهی حسابرسی شده تنها 40 هزار میلیارد تومان است.

وی افزود: میزان بدهی دولت و شرکتهای دولتی از کل کیک اقتصاد ایران رقم بالایی نیست و براساس نظر مراجع جهانی وقتی نسبت بدهی به جی‌دی‌پی (تولید ناخالص ملی) به بالای 50 درصد برسد برای اقتصاد آلارمی اعلام می‌شود این در حالی است که این نسبت در اقتصاد ایران تنها کمتر از 40 درصد است.

معاون وزیر اقتصاد با اشاره به اقدامات انجام شده در معاونت اقتصادی وزارت اقتصاد گفت: برای طراحی شاخص اقتصاد مقاومتی از 100 نخبه دانشگاهی نظرسنجی شده و 155 نماگر در 4 حوزه، اجتماعی اقتصادی زیست‌محیطی و نهادی برای این منظور تشکیل شده است.

وی افزود: عوامل بنیادی رشد اقتصادی و تاب‌آوری اقتصاد نیز در این شاخص گنجانده شده و قرار است از سال آینده این شاخص نیز در کنار سایر شاخص‌های اقتصادی به صورت سالیانه اعلام شود.

میرشجاعیان درباره دومین اقدام معاونت در حوزه اقتصاد مقاومتی گفت: وزارت اقتصاد 8 ابرپروژه خود را در 12 پروژه اقتصاد مقاومتی تعریف کرده که عبارتند از 6 پروژه در حوزه انضباط مالی، دو پروژه در حوزه برونگرایی، دو پروژه درباره مردمی کردن اقتصاد، و دو پروژه نیز ارتقای توان تولید اختصاص پیدا کرده است.

معاون وزیر اقتصاد افزود: بر همین اساس پروژه بهبود کسب کار برعهده معاونت اقتصادی نهاده شده و براین مبنا گزارش‌دهی مداوم به معاول اول رئیس جمهور صورت می‌گیرد.

میرشجاعیان در رابطه با ارتباط با نخبگان در حوزه وظیفه اتاق فکر بودن معاونت اقتصادی گفت: تمامی دستاوردهای فکری این حوزه به غیر از 10 درصدی که محرمانه تلقی می‌شود در اختیار عموم مردم قرار می‌گیرد.

وی با اشاره به آینده پژوهی در اقتصاد ایران گفت: پیش‌بینی تورم انتهای اول ماه هر فصل برای دو ماه آتی منتشر می‌شود اکنون نیز چهارمین پیش‌بینی تورم منتشر شده و از سال آینده پیش‌بینی نرخ رشد اقتصادی نیز منتشر خواهد شد.

معاون وزیر اقتصاد با اشاره به رونمایی از بانک آماری اقتصاد کشور گفت: بدون اطلاعات امکان تصمیم‌گیری وجود ندارد و یکی از مشکلات امروز نبود اطلاعات دقیق است. بانک آماری اقتصاد چالشها در این حوزه را برطف خواهد کرد.

وی افزود: اطلاعات بین‌المللی و اخصتاصی وزارت اقتصاد در این چارچوب منتشر خواهد شد. دیتاهای کلان با توضیح ملی و استانی با تهاترهای سالانه و فصلی در این بانک اطلاعاتی در دو بخش محرمانه و غیرمحرمانه قرار خواهند گرفت.

میرشجاعیان درباره سه حوزه عملکردی بهبود محیط کسب و کار گفت: دبیرخانه مقررات زدایی شورای عالی اصل 44، ستاد هماهنگی توسعه پنجره واحد در معاونت اقتصادی تشکیل شده و یکی از دستاوردهای این حوزه رونمایی از منشور ملی استعلامهای کشور بوده که براساس آن 8900 سرویس احصاء شده است.

معاون وزیر اقتصاد با بیان اینکه دفتر مدیریت بدهی در معاونت خزانه‌داری تشکیل شده و موضوع انتشار اوراق در این قسمت پیگیری می‌شود. معاونت اقتصادی جهت تحلیل و پایداری بدهی (دی‌اس‌ای) و معاونت اقتصادی نیز موضوع تحلیل و پایداری بدهی دی‌اس‌ای را دنبال می‌کند.

میرشجاعیان با اشاره به اهداف رشد 8 درصدی تورم 9.8 درصدی، نرخ بیکاری 7 درصدی در برنامه ششم گفت: برای تحقق این اهداف باید سرمایه‌گذاری 15.4 درصدی رشد بهره‌وری 2.8 درصدی و افزایش صادرات غیرنفتی 21 درصدی محقق شود.

وی افزود: تامین مالی هزینه‌های برنامه ششم از طریق تسهیلات بانکی 24 درصد از طریق منابع خارجی 22 درصد، از مسیر بازار سرمایه 13 درصد، از طریق صندوق ملی 8 ردصد و سهم سایر روشها 31 درصد می‌باشد.

میرشجاعیان گفت: در سال 2017 رشد اقتصادی 5.2 درصدی و در سال 2018 رشد 4.8 درصدی از بانک جهانی برای اقتصاد ایران پیش‌بینی شده است.

معاون وزیر اقتصاد با اشاره به سرمایه‌گذاری خارجی در کشور گفت: تا به امروز بالای 8.4میلیارد دلار سرمایه‌گذاری در کشور صورت گرفته در حالی که پیش‌بینی سازمان سرمایه‌گذاری 7 میلیارد دلار بوده است.

وی درباره حذف یارانه ثروتمندان گفت: اگر مشخص شود ثروتمندی یارانه می‌گیرد حتما او حذف خواهد شد اما این فرآیند یکشبه نیست و به صورت تدریجی صورت می‌گیرد. هدف دولت ایجاد آرامش و ثبات در اقتصاد کشور است.



موضوعات مرتبط: اقتصادی

برچسب‌ها: اخبار مسکنخبر مسکناخبار اقتصادياخبار املاکاخبار جديد مسکن تهران اخبار مسکن تهرانقيمت ارزقيمت طلاقيمت سکهاملاک انديشهآپارتمانخبر جديد اقتصادي
[ سه شنبه 12 بهمن 1395 ] [ 12:25 ] [ مصطفی ]
[ ]

رشد تقاضای نفت ترمز ندارد(1395/11/12)

رشد تقاضای نفت ترمز ندارد

 
 
رئیس آژانس بین المللی انرژی می‌گوید این نهاد انتظار ندارد روند رشد تقاضای نفت در جهان در آینده نزدیک متوقف شود.
  

به گزارش ایسنا، به نقل از رویترز ، رئیس آژانس بین‌المللی انرژی، اعلام کرد که با توجه به رشد مصرف در کشورهای در حال توسعه، این نهاد انتظار ندارد رشد تقاضای جهانی نفت به این زودی ها متوقف شود.

وی همچنین هشدار داد که با توجه به افت سرمایه گذاری به دلیل افت قیمت نفت در دو سال گذشته، اگر شرکت ها پروژه جدیدی را آغاز نکنند، بازارهای جهانی به زودی دچار نوسان های شدید خواهند شد.

رئیس آژانس بین المللی انرژی گفت: ما پیش‌بینی نمی کنیم که در آینده نزدیک، دیگر سوخت ها بتوانند جایگزین فرآورده های نفتی شوند؛ بیش از یک سوم رشد تقاضای نفت جهان ناشی از خودروهای سنگین در آسیا خواهد بود و در نتیجه، ما انتظار نداریم روند رشد تقاضای نفت در آینده نزدیک متوقف شود.

در گزارشی جداگانه، آژانس بین المللی انرژی پیش بینی کرده است که در سال جاری میلادی، میانگین تولید روزانه نفت در آمریکا از ٣٢٠ هزار بشکه افزایش برخوردار خواهد شد.



موضوعات مرتبط: اقتصادی

برچسب‌ها: اخبار مسکنخبر مسکناخبار اقتصادياخبار املاکاخبار جديد مسکن تهران اخبار مسکن تهرانقيمت ارزقيمت طلاقيمت سکهاملاک انديشهآپارتمانخبر جديد اقتصادي
[ سه شنبه 12 بهمن 1395 ] [ 12:17 ] [ مصطفی ]
[ ]

تهدید همزمان منافع بیمه‌شدگان تامین‌اجتماعی و روستائیان(1395/11/12)

تهدید همزمان منافع بیمه‌شدگان تامین‌اجتماعی و روستائیان

 
 
یک کارشناس تامین اجتماعی نسبت به تبعات منفی تصمیم شتاب‌زده نمایندگان مجلس در خصوص تامین شدن منابع مالی صندوق بیمه روستائیان و عشایر از طریق منابع مالی مرتبط به سازمان تامین اجتماعی هشدار داد.
  

عباس اورنگ با اعلام این مطلب به ایلنا گفت: در ادامه بررسی لایحه برنامه ششم توسعه، به تازگی نمایندگان مجلس شورای اسلامی نمایندگان مجلس در اقدامی عجیب و شتاب‌زده در صدد برآمده‌اند تا از طریق منابع مالی مربوط به فعالیت‌های سازمان تامین اجتماعی، بخشی از هزینه‌های  صندوق بیمه روستائیان و عشایر را تامین اعتبار کنند.

این کارشناس تامین اجتماعی افزود: براساس این تصمیم شتاب‌زه که ظاهرا به پیشنهاد شفاهی یکی از نمایندگان حاضر در کمیسیون تلفیق برنامه ششم توسعه در صحن این کمیسیون تصویب شده است، قرار است منابع صندوق بیمه روستائیان و عشایر از طریق آنچه که عواید ناشی از اجرای ماده 38 قانون تامین اجتماعی تامین اعتبار شود.

وی با یادآوری اینکه صندوق بیمه روستائیان و عشایر از نظر مقررات مالی و اداری سازمانی مستقل از سازمان تامین اجتماعی است، افزود: در ماده 38 قانون تامین اجتماعی که ظاهرا عواید مالی ناشی از اجرای آن باعث جلب توجه نمایندگان مجلس شده است، موضوع چگونگی تامین تضمین تعهدات بیمه‌ای پیمانکاران مطرح است و از اساس این ماده قانونی هیچ ارتباط شکلی و ماهوی به بیمه شدگان صندوق روستائیان و عشایر ندارد.

اورنگ در توضیح ماجرا گفت: به موجب ماده 38 قانون تامین اجتماعی تمامی، پیمانکاران دست‌اول و دست چندم موظف هستند تا به منظور تضمین انجام تعهدات بیمه‌ای خود پیش از آغاز پروژه، معادل 5 درصد ارزش مالی پروژه‌ را نزد سازمان تامین اجتماعی گرو بگذارند و در نهایت این مبلغ تنها پس از اتمام کار و ارئه مفاصاحساب  لسیت‌های حق‌بیمه های پرداخت شده، از سوی سازمان تامین اجتماعی مجددا به آنها بازگشت داده خواهد شد.

وی افزود: شتاب‌زدگی نمایندگان مجلس در تصویب پیشنهاد اخیر آنجا هویدا می‌شود که دریابیم این مبلغ ودیعه به هیچ وجه درآمد اضافی سازمان تامین اجتماعی تلقی نمی‌شود چرا که از یکسو اگر پیمانکار در پرداخت لیست‌های بیمه‌ای خوش حسابی کند پس از اتمام پروژه مبلغ یادشده را بازپس خواهد گرفت و از سوی دیگر اگر پیمانکار در تعهدات بیمه‌ای خود بدحسابی کند، سازمان تامین اجتماعی این مبلغ را بابت مطالبات برزمین مانده بیمه‌شدگان برداشت خواهد کرد.

اورنگ حتی اگر در انتزاعی ترین حالت بتوان بخشی از آنچه که عواید مالی ناشی از اجرای ماده 38 قانون تامین اجتماعی نامیده می‌شود را به عنوان بخشی از منابع صندوق بیمه روستائیان و عشایر اختصاص داد، با با مشکل جدی یعنی متغییر و غیر ثابت بودن این اعتبارات مواجه هستیم.

این کارشناس بیمه های اجتماعی گفت: از ایرادات جدی وارده بر این پیشنهاد این است که معمولا در قوانین بودجه که ماهیت یکساله دارد و حتی قوانین برنامه که ماهیت پنج ساله دارد تصویب و طرح های مربوط به بیمه های اجتماعی که ماهیتی دائمی دارند نه تنها نامرسوم بلکه کاملا اشتباه بوده و قطعا اگر در سال بعد و یا در برنامه بعدی این موضوع تامین اعتبار نگردد و یا از اولویت دولت یا مجلس برخوردار نشود بزرگترین آسیب دیدگان و متضررین مردم هستند.

وی یادآور شد: مشابه این قبیل بیمه شدگان را می‌توان از قالیبافان، کارگران ساختمانی، کارگران باربر ، ... نام برد که در مواقعی که منابع تصویب نمی گردد بیمه شدگان با بیشترین مشکل مواجه می شوند؛ بنابراین پیشنهاد یادشده چنانچه در صحن علنی به تصویب برسد نه تنها مشکلات جدی برای سازمان تامین اجتماعی ایجاد خواهد نمود بلکه عملا موجب تعطیلی صندوق بیمه اجتماعی کشاورزان و روستاییان و عشایر خواهد شد.

اورنگ در عین حال در رابطه با دیگر معایب این مصوبه متذکر شد: نکته دیگر قابل توجه اینکه چنانچه هر دو صندوق بطور موازی نسبت به این پوشش اقدام نمایند، افراد جوان به دلیل جذابیت خدمات تامین اجتماعی پس از طی مراحل معاینات پزشکی توسط کمیسیون های پزشکی، راهی سازمان تامین اجتماعی و افراد مسن و پر ریسک که شرایط پوشش سازمان تامین اجتماعی را ندارند، بعنوان جامعه هدف صندوق عشایر باقی خواهند ماند و شرایط صندوق از وضعیت موجود نامطلوبتر خواهد شد.

وی در خاتمه با یادآوری اینکه در حال حاضر در صندوق بیمه روستاییان و عشایر، دولت مکلف به پرداخت دوسوم حق بیمه می باشد. افزود: این در حالی است که در طرح پیشنهادی سهم دولت به طرز چشمگیری کاهش خواهد یافت و این با عدالت اجتماعی مغایرت دارد و در نهایت می‌توان گفت که در صورت تصویب نهایی این مصوبه بیمه شدگان سازمان تامین اجتماعی و صندوق روستائیان و عشایر باهم زیان خواهند کرد.



موضوعات مرتبط: اقتصادی

برچسب‌ها: اخبار مسکنخبر مسکناخبار اقتصادياخبار املاکاخبار جديد مسکن تهران اخبار مسکن تهرانقيمت ارزقيمت طلاقيمت سکهاملاک انديشهآپارتمانخبر جديد اقتصادي
[ سه شنبه 12 بهمن 1395 ] [ 12:16 ] [ مصطفی ]
[ ]

کاهش نرخ تورم تا پایان سال جاری(1395/11/12)

کاهش نرخ تورم تا پایان سال جاری

 
 
معاون امور اقتصادی وزیر اقتصاد و دارایی گفت: نرخ تورم تا پایان سال جاری 8.8 درصد کاهش پیدا می کند چرا که درسال جاری شاهد دستبابی به اهداف سیاست های دولت بوده ایم.
  

به گزارش باشگاه خبرنگاران جوان سیدحسین میرشجاعیان معاون امور اقتصادی وزیر اقتصاد و دارایی درنشست خبری صبح امروز در جمع خبرنگاران گفت: سال جاری در حوزه اقتصادی بسیار تاثیرگذار بوده و به نوعی باعث ارتقا دربخش اقتصادی شده است.

وی تصریح کرد: نرخ رشد اقتصادی درسال 93 به 3درصد رسیده و در شش ماهه اول امسال 7.4 درصد بوده است درحالی که نرخ رشد نفت، کشاورزی،صنعت، خدمات نسبت به تابستان بالارفته است.

معاون امور اقتصادی وزیر اقتصاد و دارایی عنوان کرد: درتشکیل سرمایه ثابت ناخالص در سه ماهه دوم رشد 4.1 درصدی داشتیم و این شاخص در دوبخش ماشین آلات و ساختمان به ترتیب 4.1 و 4.2 درصد بوده است.

به گفته شجاعیان، میانگین صادرات نفت خام درسال جاری با 94 درصد رشد به 2.1 میلیون بشکه رسیده دراین میان تورم درمهر 92 از مرز 40 درصد گذشت که در خرداد سال جاری تک رقمی شده و طبق پیش بینی تورم در پایان امسال به 8.8 درصد می رسد.



موضوعات مرتبط: اقتصادی

برچسب‌ها: اخبار مسکنخبر مسکناخبار اقتصادياخبار املاکاخبار جديد مسکن تهران اخبار مسکن تهرانقيمت ارزقيمت طلاقيمت سکهاملاک انديشهآپارتمانخبر جديد اقتصادي
[ سه شنبه 12 بهمن 1395 ] [ 12:15 ] [ مصطفی ]
[ ]

عربستان ۵ میلیارد دلار در انرژی‌های تجدید پذیر سرمایه‌گذاری می‌کند

عربستان ۵ میلیارد دلار در انرژی‌های تجدید پذیر سرمایه‌گذاری می‌کند

 
آرامکو

شرکت سعودی آرامکو، بزرگترین شرکت نفتی جهان در حال بررسی سرمایه گذاری ۵ میلیارد دلاری در شرکت های فعال در زمینه انرژی های تجدید پذیر است.

به گزارش خبرگزاری تسنیم به نقل از بلومبرگ، به گفته منابع آگاه، شرکت سعودی آرامکو، بزرگترین شرکت نفتی جهان در حال بررسی سرمایه گذاری 5 میلیارد دلاری در شرکت های فعال در زمینه انرژی های تجدید پذیر است. این بخشی از طرح عربستان برای تنوع بخشی به درآمدهای خود و کاهش وابستگی این کشور به نفت است.
این منابع که نخواستند نامشان فاش شود گفتند، از چند بانک از جمله اچ اس بی سی، جی پی مورگان و کردیت سوئیس دعوت شده تا در شناسایی اهداف احتمالی برای سرمایه گذاری در این زمینه و ارائه مشاوره در خصوص انعقاد قراردادها، به آرامکو کمک کنند. این شرکت نفتی به دنبال کمک گرفتن از متخصصان خارجی در بخش انرژی های تجدید است و اولین سرمایه گذاری های آرامکو در این زمینه ممکن است در سال جاری میلادی اتفاق بیافتد.
عربستان در حال برنامه ریزی برای تولید 10 گیگاوات برق از منابع انرژی تجدید پذیر از جمله انرژی های خورشیدی، بادی و هسته ای تا سال 2023 میلادی و متحول کردن آرامکو و تبدیل آن به یک شرکت انرژی فعال در زمینه های مختلف و متنوع است. عربستان همچنین قصد دارد یک تحقیق جامع در زمینه انرژی های تجدید پذیر و صنعت تولید انرژی های تجدید پذیر انجام دهد.سعودی آرامکو، اچ اس بی سی، کردیت سوئیس و جی پی مورگان از اظهارنظر در این باره خودداری کرده اند.
خالد الفالح، وزیر انرژی عربستان در نشست داووس گفته بود، این کشور قصد دارد به «نیروگاه» جهانی انرژی های تجدید پذیر از جمله انرژی های خورشیدی، بادی و هسته ای تبدیل شود. این کشور قصد دارد تا سال 2030 میلادی 30 درصد از برق خود را از انرژی های تجدید پذیر تامین کند.



موضوعات مرتبط: اقتصادی

برچسب‌ها: اخبار مسکنخبر مسکناخبار اقتصادياخبار املاکاخبار جديد مسکن تهران اخبار مسکن تهرانقيمت ارزقيمت طلاقيمت سکهاملاک انديشهآپارتمانخبر جديد اقتصادي
[ سه شنبه 12 بهمن 1395 ] [ 12:14 ] [ مصطفی ]
[ ]

زنگنه از نماینده منتقد IPC شکایت کرد(1395/11/12)

سنیم خبر می‌دهد

زنگنه از نماینده منتقد IPC شکایت کرد

 
خادمی - زنگنه

وزارت نفت از نماینده منتقد IPC شکایت کرده و به نظر می رسد ادعای وزارت نفت مبنی بر این است که سخنان این نماینده مجلس در حد و حدود نمایندگی نبوده است.

به گزارش خبرنگار اقتصادی خبرگزاری تسنیم، صبح امروز نامه احضاریه ای در مجلس شورای اسلامی اعلام وصول شده که نشان می دهد وزارت نفت از «هدایت الله خادمی» عضو کمیسیون انرژی مجلس شورای اسلامی شکایت کرده است.

پیگیری خبرنگار تسنیم حاکی از این است که این شکایت در خصوص انتقادات این نماینده مجلس از الگوی جدید قراردادهای نفتی بوده است.

خادمی در گفت‌وگو با تسنیم در این خصوص گفت: "شکایت شده که آیا حرف‌هایی که در انتقاد به IPC زده‌ام در حد و حدود اختیارات نمایندگی بنده بوده یا خیر؛ که در این خصوص فردا صبح به هیئت رئیسه مجلس مراجعه می کنم و توضیحات لازم را ارائه خواهم داد."

این نماینده مردم در مجلس دهم اظهار داشت: "اینکه وزیر نفت شکایتی را از بنده بابت انتقادهایم کرده عجیب و جالب است، نماینده مجلس اگر از مسائلی که پیش بینی می کند به ضرر منافع ملی ختم می شود انتقاد نکند که دیگر نماینده مردم نیست."

وی افزود: "به هر حال من بر مواضع منتقدانه خود در خصوص الگوی جدید قراردادهای نفتی هستم و همچنان معتقدم که این الگو ایرادات اساسی دارد."



موضوعات مرتبط: اقتصادی

برچسب‌ها: اخبار مسکنخبر مسکناخبار اقتصادياخبار املاکاخبار جديد مسکن تهران اخبار مسکن تهرانقيمت ارزقيمت طلاقيمت سکهاملاک انديشهآپارتمانخبر جديد اقتصادي
[ سه شنبه 12 بهمن 1395 ] [ 12:14 ] [ مصطفی ]
[ ]

اضافه برداشت ۱۳ هزار میلیارد تومانی دولت از درآمد نفت در بودجه ۹۴(1395/11/12)

تسنیم خبر می‌دهد

اضافه برداشت ۱۳ هزار میلیارد تومانی دولت از درآمد نفت در بودجه ۹۴

 
دلار نفت

دولت در سال ۹۴ بیش از ۱۳ هزار میلیارد تومان بیشتر از مجوز بودجه ای از درآمد نفت برداشت کرده است.

به گزارش خبرنگار اقتصادی خبرگزاری تسنیم، گزارش تفریغ بودجه 94 حاکی است: منابع حاصل از فروش نفـت خـام و میعانـات گـازی بـه عنـوان مهمتـرین بخـش واگـذاری داراییهای سرمایه ای به شمار می رود که میزان تحقق آن در سال 94 حدود 125 درصد بوده است.

بر اساس این گزارش، در قانون بودجه 94 منابع حاصل از فروش نفت خام و میعانات گازی 53 هزار و 737 میلیارد تومان پیش بینی شده بود ولی دولت در این سال بیش از 67 هزار میلیارد تومان از این محل منابع کسب کرده است.

طبق گزارش دیوان محاسبات، در قانون بودجه 94 منابع عمومی دولت متشکل از درآمدها، واگذاری داراییهای سرمایه ای و واگذاری دارایی های مالی می باشد که طبق قانون بودجه سهم درآمدها حدود 59 درصد، واگذاری دارایی های سرمایه ای (درآمد نفت) حدود 26 درصد و واگذاری دارایی های مالی حدود 16 درصد از منابع عمومی میباشد. در عمـل میـزان درآمـدهای
تحقق یافته حدود 56 درصد ، واگذاری داراییهای سرمایه ای حـدود 33 درصد  واگـذاری دارایـی هـای مـالی حدود 11 درصد از منابع عمومی دولت بوده است.



موضوعات مرتبط: اقتصادی

برچسب‌ها: اخبار مسکنخبر مسکناخبار اقتصادياخبار املاکاخبار جديد مسکن تهران اخبار مسکن تهرانقيمت ارزقيمت طلاقيمت سکهاملاک انديشهآپارتمانخبر جديد اقتصادي
[ سه شنبه 12 بهمن 1395 ] [ 12:13 ] [ مصطفی ]
[ ]

واکنش امین زاده به شکست ایران در پرونده کرسنت (1395/11/12)

واکنش امین زاده به شکست ایران در پرونده کرسنت

معاون سابق حقوقی ریاست جمهوری با اشاره به شکست ایران در پرونده کرسنت گفت: همه دفاعیه‌ها در داوری بین‌المللی توسط معاونت حقوقی وزارت نفت انجام شده است و آنها باید در این زمینه پاسخگو باشند.

 به گزارش افکارنیوز، الهام امین زاده در پاسخ به این سوال که چرا دولت در سال‌های اخیر نسبت به پرونده های بین المللی مانند پرونده کرسنت هیچ پیگیری محکمی انجام نمی‌دهد و حتی دو ماه مانده به تاریخ صدور حکم وکیلی ایرانی این پرونده تغییر می کند که در نهایت منجر به شکست ایران و محکوم شدن به پرداخت چندین میلیارد دلار به طرف مقابل شده است، گفت: موضوع پرونده کرسنت به معاونت حقوقی ریاست جمهوری مربوط نمی‌شد.

معاون سابق حقوقی ریاست جمهوری با اشاره به این پرونده بین المللی تصریح کرد: تمام دفاعیه‌های صورت گرفته در دادگاه توسط معاونت حقوقی وزارت نفت صورت گرفته است و آنها باید در این زمینه پاسخگو باشند.

بر اساس این گزارش پیگیری‌های خبرنگار فارس نشان می‌دهد علاوه بر سوء عملکرد وزارت نفت در نخستین دوره مدیریت زنگنه در انعقاد این قرارداد، در دوره فعلی مدیریت وی در فرآینده دفاع از حقوق ایران نیز سوء عملکردهای عجیبی اتفاق افتاده است.

چنانکه به عنوان مثال تنها دو ماه قبل از صدور حکم نهایی توسط دادگاه لاهه در اقدامی غیر معمول وکیل ایرانی پرونده با دستور مقامات ارشد وزارت نفت تغییر کرده است.

قرار بود که داوری بین‌المللی حکم پرونده کرسنت را در آبان ماه گذشته اعلام کند اما علیرغم ابلاغ این حکم، دولت تلاش شدیدی به خرج می‌دهد که کسی از محتوای خسارت‌بار این حکم مطلع نشود.

در زمان معرفی وزرا و اخذ رای اعتماد به رئیس‌جمهور هشدار داده شد که انتخاب وزیر فعلی نفت قطعا می‌تواند روند داوری این پرونده بین‌المللی را به طور کامل به زیاد ایران تغییر دهد اما رئیس‌جمهور کوچک‌ترین اعتنایی به این هشدارها نکرد.

بیژن زنگنه سال گذشته درجریان نشت خبری خود وعده داده بود تا در مورد پرونده کرسنت در گفت‌وگو با رسانه‌های منتقد شفاف سازی کند اما با گذشت بیش از یک سال از این موضوع تاکنون وی در این باره با هیچ رسانه‌ای اعم از منتقدین و هواداران وزارت نفت صحبت نکرده است.

در محافل غیر رسمی عنوان می‌شود که ایران بیش از 18 میلیارد دلار در این پرونده جریمه شده است.



موضوعات مرتبط: اقتصادی

برچسب‌ها: اخبار مسکنخبر مسکناخبار اقتصادياخبار املاکاخبار جديد مسکن تهران اخبار مسکن تهرانقيمت ارزقيمت طلاقيمت سکهاملاک انديشهآپارتمانخبر جديد اقتصادي
[ سه شنبه 12 بهمن 1395 ] [ 12:9 ] [ مصطفی ]
[ ]

صدور ویزای لوکزامبورگ برای تجار ایرانی تسهیل شد(1395/11/12)

عضو اتاق بازرگانی ایران و لوکزامبورگ:

صدور ویزای لوکزامبورگ برای تجار ایرانی تسهیل شد

 
دیدار و نشست خبری روسای مجلس ایران و لوکزامبورگ

عضو هیئت مدیره اتاق بازرگانی ایران و لوکزامبورگ (ایرالوکس) از آسان شدن گرفتن ویزا در لوکزامبورگ برای تجار ایرانی خبر داد و افزود: «‌شرکت‌ها در همه جای اروپا حتی در خود آمریکا در حال تلاش و لابی کردن به نفع کاهش تحریم‌ها هستند».

به گزارش خبرگزاری تسنیم به نقل از پایگاه اینترنتی دلانو، به گفته عضو هیئت مدیره اتاق بازرگانی ایران و لوکزامبورگ (ایرالوکس) با گذشت یک سال از لغو تحریم های شورای امنیت علیه ایران، اتفاقات مثبتی بین ایران و لوکزامبورگ در حال رخ دادن است.
اتاق بازرگانی ایران و لوکزامبورگ در سال 2015 با هدف توسعه مناسبات تجاری بین دو کشور ایجاد شد. در حالی که هنوز درها به طور کامل پس از لغو تحریم ها باز نشده، اما نشانه های اولیه مثبتی دیده می شود.
محمد کوچ اصفهانی عضو هیئت مدیره اتاق بازرگانی ایران و لوکزامبورگ گفت: «ما در مراحل اولیه قرار داریم. سرمایه گذارانی هستند که در فکر استفاده از لوکزامبورگ برای سرمایه گذاری در اروپا هستند.»
قرار است در ماه می امسال، گروهی از اتحادیه مدیران جوان لوکزامبورگ سفری پنج روزه به ایران داشته باشند. یک سفر نیز برای اواخر امسال برنامه ریزی شده است. آخرین سفر یک هیئت اقتصادی لوکزامبورگی به ایران به اکتبر 2016 و سفر76 فعال تجاری به نمایندگی از 40 شرکت به تهران بر می گردد.
کوچ اصفهانی گفت، پیشرفت دیگری که حاصل شده، آسان شدن گرفتن ویزا در لوکزامبورگ و ایران بوده است و اتاق می تواند با تایید قانونی بودن یک شرکت به این فرآیند کمک کند.
وی افزود: «بانک های خارجی که با آمریکا همکاری دارند تمایلی به کار با ایران ندارند زیرا آنها از مجازات های (احتمالی دولت آمریکا) می ترسند.»
اما شرکت ها به این آسانی تسلیم نخواهند شد. ایران دارای پتانسیل عظیمی است و میلیارد ها دلار دارایی ایران در نقاط مختلف جهان به ویژه بابت فروش نفت بلوکه شده است. فرصت های تجاری احتمالی موجود در بازار ایران در زمینه های مختلف نظیر بخش مالی و پتروشیمی، کشاورزی و تولیدی وجود دارند.
این فعال اقتصادی افزود: «بنابراین، شرکت ها در همه جای اروپا حتی در خود آمریکا در حال تلاش و لابی کردن به نفع کاهش تحریم ها یا لغو همه موانع برای کار با ایران هستند.



موضوعات مرتبط: اقتصادی

برچسب‌ها: اخبار مسکنخبر مسکناخبار اقتصادياخبار املاکاخبار جديد مسکن تهران اخبار مسکن تهرانقيمت ارزقيمت طلاقيمت سکهاملاک انديشهآپارتمانخبر جديد اقتصادي
[ سه شنبه 12 بهمن 1395 ] [ 12:8 ] [ مصطفی ]
[ ]
صفحه قبل 1 ... 16 17 18 19 20 ... 64 صفحه بعد